Over Planar-kachels

Stelt u zich eens voor: het barre Siberië. Een eenzame vrachtwagen rijdt over de snelweg door het troosteloze landschap. Een ijzig koude wind waait over de besneeuwde vlakten; de temperatuur is ver onder nul. Toch heeft de chauffeur in de aangenaam verwarmde cabine geen last van de kou buiten. Hoe kan dat?

In de vrachtwagen is een solide kachel van Planar ingebouwd. Dit Russische merk is speciaal ontwikkeld voor de strenge winters in de koudste delen van het land. Veno Heating Systems is officieel Planar-importeur en brengt dit robuuste merk nu naar de Nederlandse markt. De kachels zijn geschikt voor montage in jachten, campers, vrachtwagens en, als standkachel, in personenauto’s.

Soorten kachels

Planar maakt luchtverwarmingssystemen en waterverwarmers, die werken op diesel. De luchtkachels worden gebruikt voor de verwarming van kajuiten en cabines, en zijn leverbaar met een vermogen tussen 2 en 8 kW. De waterverwarmers kunnen worden aangesloten op een cv of boiler en hebben een vermogen tussen 5 en 30 kW. De kleinste variant kan tevens in een personenwagen worden ingebouwd voor gebruik als standkachel. Een standkachel kan de auto voorverwarmen en de ruiten ijsvrij maken, nog voor u instapt. Voor gebruik in personenwagens is deze kleinste verwarmer leverbaar in een benzine-uitvoering.

Uitzonderlijk betrouwbaar

De kleine variant van de kachel wordt vervaardigd in de Russische streek Samara, waar ook de Sojoez-raketten worden gebouwd. Er zijn zelfs materialen in verwerkt die afkomstig zijn uit de ruimtevaartindustrie. Dit maakt de kachels van Planar ongekend degelijk. Vanwege de hoge betrouwbaarheid worden ze veel verkocht in de koudste delen van de wereld, zoals Finland, Canada, Siberië en het noorden van Amerika. De Planar-fabriek vervaardigt momenteel circa 160.000 eenheden per jaar. Alle Planar-kachels zijn goedgekeurd door de erkende Europese testinstanties UTAC en TÜV. Dankzij de speciaal ontwikkelde verbrandingskamer gaat de kachel gegarandeerd 50.000 branduren mee.

Officieel importeur

Veno Heating Systems is officiële importeur van Planar-kachels voor Nederland. Wij importeren de kachels rechtstreeks uit Rusland. Ook beschikken wij over de juiste certificaten om de kachels te mogen installeren en repareren. Uiteraard hebt u recht op 2 jaar garantie op uw kachel. Mocht u een beroep willen doen op de garantie, dan hoeft u de kachel niet te demonteren en op te sturen. U kunt simpelweg aanleggen of parkeren bij ons kantoor in Zwartsluis, dan gaan wij ter plekke op zoek naar een passende oplossing (alleen op afspraak). Veno Heating Systems staat voor een unieke, persoonlijke service.

Eenvoudig te monteren

Planar-kachels worden geleverd met een compleet installatiepakket en een uitgebreide handleiding. Het pakket bevat een kachel, een brandstofpomp, een uitlaatslang en brandstofleidingen; alleen de montagebeugel en huiddoorvoer zijn afzonderlijk verkrijgbaar. U hebt dus de mogelijkheid de kachel zelf in te bouwen.  Belangrijk: als tijdens de montage wordt afgeweken van de handleiding, komt de garantie  te vervallen en kunnen er reparatiekosten in rekening worden gebracht. U kunt de montage van de Planar-kachel echter ook met een gerust hart overlaten aan Veno Heating Systems. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Concurrerend geprijsd

Planar-kachels zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit, gebouwd door mensen die verstand hebben van kou. Ze kunnen echter tegen een veel betere prijs worden geproduceerd dan de kachels van concurrerende merken. Planar-kachels kosten een derde van die van de concurrent, maar zijn van superieure kwaliteit. Zo hebt u een complete kachel van bijvoorbeeld 4 kW voor €592,90 inclusief btw. Een uitstekende keuze.