Nieuw in ons assortiment AUTOTERM combiBOIL. Bekijk het assortiment

Gastenboek

Lees in ons gastenboek wat klanten over ons zeggen. Wilt u zelf uw ervaring met Veno Heating Systems delen? Laat hieronder een reactie achter.

47 reacties

 1. Hallo,
  Ik ben in het bezit van twee autoterm D9 8kw op 24 volt
  Ik had steeds weer last van dicht geroeste kachels.
  Ben vervolgens op aanraden van de heer Arjan Bruintjes gaan experimenteren met de brandstof,
  Ik tankte van wegen de prijs bij de Tango,
  Ben met één van de kachels ben ik op diesel van Esso ( B7) gaan stoken die doet het nu ook inmiddels voor de tweede winter probleemloos.
  En de kachel die nog steeds op de diesel van de Tango draait is er zojuist voor de tweede keer dit seizoen er mee gestopt en geeft wederom aan geen brandstof meer te krijgen.
  ( Ik heb ook de indruk dat de kachel zuiniger omspringt met de brandstof )
  Hoop dat de heer Bruintjes snel weer tijd heeft om de boel weer in orde te maken.
  Vriendelijke groeten Willem
  De moraal van dit verhaal is; voor mij geen Tango diesel olie voor mijn kachel.

 2. Verrassend goede service gehad van Veno Heating door de heer Bruintjes. Anderhalf jaar geleden hebben we een Wallas Duo in onze bus geïnstalleerd, een ingenieus apparaat dat functioneert als inductieplaat op diesel en….(klepje ‘dicht’) als standkachel. Gelukkig niet gekozen voor de goedkopere chinese imitatie. Afgelopen halfjaar heb ik de bus verbouwd. Bij het terugzetten kreeg ik hem niet meer aan de praat. Zonder te vragen kreeg ik een nieuwe. Complimenten voor de soepele afhandeling.

 3. Gister, de vorige week aangeschafte, stille pomp TH11 gemonteerd en de Comfort Controller.
  In plaats van het PU22 bedieningspaneel.
  Proefgedraaid, in het begin storing 13, denk toch nog wat lucht in het systeem.Maar na reset en doorstart kachel (2D) uurtje laten draaien.
  De pomp hoor je nu niet meer, en de kachel is een stuk beter te bedienen.
  Goede investering.

 4. Zo fijn om samet met veno heating een goed systeem te hebben bepaald. Autotherm vloeistof kachel. Een simpel en helder verhaal. Op de Hiswa te Water kreeg ik een zeer goed advies. Zelf ingebouwd, dat was door de zeer complete set geen enkel probleem. Alles zat erin. Duidelijke handleidingen. En nu met 4 radiatoren heerlijk warm aan boord en lekker stil.
  Veno heating: dank jullie wel.
  Alex Hoeve

 5. We hebben in 2020 een 2kW Autotherm Air 2D aangeschaft bij Veno heating systems.
  Dit naar aanleiding van een bezoek aan de beurs boot Holland, contact was zeer prettig.

  Deze zelf geinstalleerd in een boot van 8 meter, de kachel werkt sinds de installatie feilloos.
  Kan de boot goed warm krijgen

 6. Ik plaatste een 4D in een schip van een kennis en maakte een foutje met een van de kabels.
  Veno gebeld of ik een nieuwe kabel kon afhalen, het was vrijdag eind van de dag en Veno stond op het punt te sluiten. Men vroeg waar ben je aan het werk, ik antwoordde Lemmer. Waarop het andwoord was sta over een halfuur maar bij de Mac in LEmmer want daar komen wij toch langs.
  Wat een service, ik kon de klus dezelfe dag nog klaren, scheelde mij 220 km.

 7. Fijn familiebedrijf met hart voor de zaak (met een ongelofelijk snelle afhandeling van mijn bestelling)

 8. Wij hebben onze Planar 4D laten checken door Dhr. Bruintjes. Alles OK en ook meteen een Comfort Control aangeschaft ipv de PV 27. Dhr Bruintjes gaf het advies om de afvoer buizen ook anders aan te leggen zodat de kachel zijn warmte beter kwijt kan. Het verschil was enorm. Het is meteen een stuk comfortabeler aan boord en met die Comfort Controle ook nog eens beter te regelen.
  Wij waren al tevreden maar zijn dat nu nog veel meer.

 9. Onze nieuwe kachel (de Planar 2D) draait in combinatie met de Comfort Control bediening. Werkt prima!

  De standaardset die bij de kachel wordt geleverd moest bij ons worden aangevuld (er zat geen gelijkwaardige kachel in onze Fisher 34) met diverse onderdelen. De standaardset bevat een te korte kabel voor naar het paneel, beetje jammer.

  We hebben denk ik een goede keus gemaakt. VHS helpt ook goed en vriendelijk, met veel kennis. Aanrader!

 10. Wij hadden een probleem dat onze Binar5S op onverklaarbare reden niet meer wilde starten. Dhr Bruintjes heeft met uitgebreid zoekwerk het probleem ( vermoedelijk te lage accu spanning) opgelost en tevens advies gegeven hoe e.a. In de toekomst te voorkomen. Super service en dhr Bruintjes nogmaals zeer bedankt

 11. Dhr Bruintjes doet nét dat beetje extra om service te verlenen. Tot ‘s avonds onderdelen thuis afhalen als Post.nl de boel zoek maakt. Geweldige service, dank je wel.

 12. De Webasto Airtop kachel die al heel lang is onze boot staat is helaas overleden .
  Tsja dan maar eens de markt op om een vervanger te kopen. Diverse sites bezocht en prijzen bekeken , uiteindelijk viel het dubbeltje de kant op van een Autoterm 4 d ( Planar ).
  De kachel gekocht en ingebouwd met een vriend , best een leuke klus omdat er veel onderdelen van de oude webasto kachel uitgebouwd moesten worden.
  Twee maal contact gehad met dhr Bruintjes van “Veno Heating Systems “ , goed gesprek met directe oplossingen op onze vragen.
  Rustig draaiende kachel met een super stille brandstofpomp.?

 13. Sinds kort in ons bootje een planar verwarming gemonteerd. Er leken wat problemen met het opvoerpompje ( lucht in de leiding ) ….
  Op uitnodiging van Veno heating naar Zwartsluis gereden om het pompje aldaar op de testbank te beoordelen. Met het pompje was niets mis…. we hebben enkele tips gekregen waar we absoluut rekening mee moesten houden met de montage van dit pompje.
  De tips zijn o.a. opgevolgd en ik kan niet anders zeggen dan dat deze planar kachel nu fantastisch werkt… houdt de temperatuur in de kajuit mooi constant ( moduleren ) en het geluidsniveau is zeer laag!
  Ik hoop er nog jaren plezier van te houden.

 14. Vorige week gaf mijn oude Webasto Airtop 5000 de geest en kreeg hem niet meer aan de praat. Na veel zoeken en bellen eindelijk een webasto dealer gevonden die het apparaat kon testen . Diagnose regelunit in de heater en ventilator zouden vervangen moeten worden, dit kon echter pas eind juni. Kosten voor reparatie meer dan € 1.000,- voor materiaal en daar komen de inbouw en service kosten nog bij.
  Dus ik was helemaal klaar met Webasto. Viavia in contact gekomen met VenoHeatingsystems en een afspraak gemaakt. Kreeg een prima uitleg en bovendien kon een opengewerkt exemplaar van de Autoterm/Planar worden getoond. Ziet er degelijk en betrouwbaar uit. Dus met een nieuwe Autoterm air D4 weer naar Zeewolde gereden. Uiteraard meteen begonnen met inbouwen en meteen ook de brandstofleiding compleet vervangen. Op zich is dit niet zo moeilijk maar op een boot is dit soort apparatuur vaak op moeilijk bereikbare plaatsen ingebouwd, dus alles duurt langer dan gepland.
  Ik heb enkele keren met Veno gebeld en kreeg perfecte en duidelijke uitleg bij mijn technische vragen. Vandaag de kachel voor het eerst laten draaien en na twee keer starten liep het perfect. Wat mij opviel is de stille werking van de brandstofpomp en ook de ventilator is veel stiller dan bij de oude Webasto. Ik ben er super tevreden mee, maar vooral ook met de service en advisering en de wetenschap dat als er een keer iets is er bij Veno goede vakmensen klaar staan voor service en advies.

 15. Wij hebben via KOK watersport in Rotterdam een Planar 44D met een PU 27 besturing gekocht. Werkelijk fenomenaal….!!! Afgelopen weekend een modem er bij gekocht zodat we hem via een App konden bedienen. Bij het instellen heb ik een fout gemaakt en op zondag Veno gebeld. Direct contact en ook direct een suggestie voor een oplossing gekregen. Werkte perfect. Maandag is het modem vanuit Rusland gereset zodat ik het opnieuw kon installeren. Ik heb zelden zo’n goede en klant gerichte service gezien. Mijn complimenten.
  Ben inmiddels door ervaring een deskundig Planar gebruiker en ik ben daar heel blij van geworden. Kan het iedereen aanraden en bij vragen mag je mij via Veno heating benaderen.

 16. Ich bin sehr zufrieden mit der neuen Planar 2D Heizung und dem Service von Veno!

  Ich hatte mich schon länger mit dem Einbau einer neuen Warmluftheizung beschäftigt, da meine Gas-Warmluftheizung von Trumatic (2400 Watt) bei der letzten Gasprüfung (Keuring) im Frühjahr nicht mehr abgenommen und abgeklemmt wurde.
  Auf unserer September-Tour sind wir durch einen Aushang im Yachthafen auf Veno aufmerksam geworden und haben angerufen. Wir haben für den nächsten Tag einen Treffen in Zwartsluis vereinbart. Einen Tag später hatte Eric die Heizung komplett eingebaut. Er hat sorgfältig gearbeitet und war den ganzen Tag beschäftigt. Ein 2. Warmluftkanal wurde eingebaut, der Tankanschluss, die Dieselpumpe im Maschinenraum (wegen des “Klack-Klack-Geräusches”) und Anpassungen des Abgasdurchbruchs außenbords von der Trumatic hat er für Planar angepasst. Saubere Arbeit – vielen Dank!

 17. Het bedrijf ontmoet op de camperbeurs in Hardenberg. Mijn vraag was: wat is het verschil met een webasto heater. Zijn antwoordt was kort en krachtig: 4 keer duurder. Dit was voor mij de reden om door te vragen gezien de belangstelling die ik er voor had. Na 1 week bedenktijd toch ritje Zwartsluis gepland en vertrokken met een Planar 2 richting Zwolle.
  Nadat ik de oude eberspacher X7 ( te veel vermogen en niet meer betrouwbaar) had gedemonteerd en de Planar had gemonteerd, moet ik eerlijk toegeven, wat een mooie, compacte en simpele heater. Uitstekende uitleg over de heater en de bruikbare tips .Dikke aanrader voor iedereen die er warmpjes bij wil zitten.

 18. Teun Bakker schreef op 13 juli 2019.
  Bij Veno geweest voor storing aan kopschroef, zeer goed geholpen.
  Vakmanschap aanwezig, waardering een 9.
  Ook het adres voor uw hetelucht verwarming

 19. Vandaag bij Veno heating systems geweest om de Planar 2D aan te laten sluiten op de dieseltank van onze Peugeot boxer, de rest hadden we zelf al gedaan. Erik heeft de aansluiting verzorgd en was in anderhalf uur klaar. In die tijd zou ik het nooit gered hebben. De kachel opgestart en nog wat tips en trucs gekregen voor de afbouw weer huiswaarts gegaan. Aangezien ik met een bijna lege tank, op verzoek, was aangekomen ben ik eerst gaan tanken en toen bleek dat mijn brandstofmeter niets meer aangaf. Terug naar Veno, dit probleem werd keurig opgelost! Na een uurtje werkte alles weer. Al met al een tevreden klant en kom zeker terug als we aan onze volgend camper project gaan beginnen! Voor de prijs hoef je het zeker niet laten.

 20. In maart de Planar 2D geïnstalleerd, wat duidelijk in de inbouwinstructie staat, heb ik over het hoofd gezien, namelijk dat het belangrijk is dat de pomp op de juiste wijze gemonteerd moet zijn.
  Na het afhankelijk goed werken van de kachel, viel hij toch na een maand in storing.
  Dit is echter door de firma Veno Heating naar volle tevredenheid snel opgelost. Door te wijzen op het feit dat de pomp op de juiste wijze gemonteerd dient te zijn.
  Met dank aan de snelle service, is dit opgelost.

 21. we hebben afgelopen winter zelf de kachel geplaatst en hebben daar goede uitleg over gekregen zodat het niet al te ingewikkeld was om dit zelf te doen en een paar weken terug de kachel lekker op de boot aangehad echt super

 22. Enige tijd geleden heeft het team van Veno Heating Systems onze camper op diverse technische punten omgebouwd. Wij zijn onlangs gestart met een wereldreis waarbij we 3 tot 4 jaar in een camper gaan reizen, dit naar de andere kant van de wereld. Voor ons was het belangrijk dat ons voertuig zelfvoorzienend zou worden dmv kachel/boiler/kookstel die op diesel functioneren en zonnepanelen. Het verkrijgen van gas(flessen) is voor een grote reis door diverse landen een probleem. Na enige testen kan ik niet anders zeggen dat Veno het voortreffelijk heeft geïmplementeerd. We werken met een kookplaat van Walles, waterverwarmer van Binar, Boiler Nautic, Kachel 4kw Planar. Tevens hebben ze twee zonnepanelen geplaatst 120W per stuken een compressie koelkast ingebouwd van het merk Cruise Elegance 130L. Alles werkt 100% en dit tegen een goede prijs. Bedankt hiervoor – we zijn er super blij mee! Groet, Lillian, Morgan en Stephen http://www.worldofwise.nl

 23. Vorige maand een Planer 2D 2kw 12 volt geïnstalleerd. Heel fijne kachel met voldoende kapaciteit en instelbaar van 800 tot 2000 watt. Zelfs minder stroomverbruik dan staat aangegeven. En zuinig in dieselverbruik. Heel goede service van Arjan en zijn vrouw. Heel geduldig om vragen te beantwoorden. Super behulpzaam.

 24. Verleden jaar hebben wij onze eberspacher vervangen voor een Planer hetelucht kachel.
  Eest waren wij nog wat huiverig of de Planer wel kwaliteit genoeg zou hebben ivm het grote prijsverschil. Na wat inbouw problemen (bij ons zelf) en het advies van de Fam. Bruintjes, echt grote service, werkt alles prima en zijn wij zeer tevreden. Wij hebben gekozen voor een 9D kachelen een PU 27 bedieningspaneel die wel wat tijd kost om alle instellingen onder de knie te krijgen maar daarna werkt alle perfect.

 25. Hoewel het onmogelijk leek had mijn planar 44d toch een storing.
  Vanuit het niets wilde de heater niet meer opstarten.
  Na telefonisch contact kon ik vrijwel direct de heater brengen voor reparatie. Na uitgebreid onderzoek bleek er een probleem met de printplaat te zijn en is deze direct vervangen.
  De heater werkt nu al weer een paar maanden zonder problemen.
  Arjan, bedankt voor de service.

 26. Sinds augustus in bezit van Planar 44d.
  Nu het kouder wordt begint de Planar zijn prestaties te tonen. Ik verwarm er nu het tuinhuis mee en als ik ga klussen in de schuur gebruik ik hem daar. Ik heb de kachel ingebouwd in mobiele behuizing en kan zodoende switchen van lokatie. De ruimtes zijn vlot op temperatuur en dan is het goed vertoeven in de gewenste lokatie. Erg blij mee, eenvoudig in te bouwen en simpel te bedienen. Top kachel.

 27. Gisteren is er een Planar 44d kachel in mijn boot geplaatst.
  Vakkundig en vriendelijk ondanks dat de klus uitliep.Monteur Eric(k) gaf niet op voor alles naar behoren was ingebouwd.
  Compliment. Nu afwachten hoe de kachel zich houd, het begin is veelbelovend.

 28. Ik ben echt tevreden met de service en vaakkunde van het bedrijv. Ik heb mij jaaren geleden een planar 44 per internet gekocht en wilde het ding self inbouwen. Maar er waren voor mij niet te overwinden opstakels in onze boot. Bijvoorbeld de afwatertank. Mijnheer Bruintjes legte mij zonder dat hij onze boot heft gezien een oplossing uit. Zo worden daan 2016 door de echte kanjer medewerkste Erik de slangen voor de verwarming verlegt. Ik had het echt alleen niet gekunnt. Da ik daan keen tijd meer had ging ik zonder inbouw van de verwarming vandaan. Nu naa een afspraak op korte termijn wordt daan laatste dinsdag met Erik de inbouw met succes afgerond. Ik ben nu echt blij daarmee. Mijn dank gelt bijzonders Erik voor de succesfulle inbouw.

 29. Op de beurs in Hardenberg van oktober hebben wij op een plezierige en vakkundige wijze info gekregen over de Planar 2D. Afspraak gemaakt en na een week was de kachel perfect naar onze wensen in onze Peugeot Expert bus ingebouwd. Dankzij de vlotte inbouw konden wij in de herfstvakantie richting Duitsland. Wij hebben veel gemak van de kachel gehad en de genoemde voordelen in de folder (korte opwarmtijden, gemakkelijk te bedienen, laag verbruik, weinig geluid ) zijn terecht vermeld. Kortom een aanrader!!

 30. De PLANAR 44D werkt inmiddels al 3 jaar tot grote tevredenheid op mijn boot . Ik heb de kachel per ongeluk eens een paar dagen aan laten staan maar hij geeft geen krimp Ook is het apparaat lekker geruisloos .Kortom een prima aankoop ! R.E.Scholten.

 31. Hartverwarmende service.
  Kachel deed het niet goed, uitgebouwd en naar Zwartsluis gereden. Daar werd ik direct geholpen en een paar uur later weer met een werkende kachel huiswaarts en dat kostte dan … helemaal niks. ?

 32. We hebben fam. Bruintjes op de Hiswa in Amsterdam ontmoet.
  We vertelde hen van ons niet op te lossen kachelprobleem. Reparaties en service hadden tot dan niet veel uitgehaald.
  We vertelde van het doel waar we onze zeilboot al vanaf de bouw voor inzetten. Arjan en Ria twijfelden geen moment en sponsorden ons een Planar 440.
  Deze is in het voorjaar van 2017 met heel veel ervaring voor ons ingebouwd. We maken nu gebruik van een heel gebruiksvriendelijk verwarmingssysteem.
  We zijn Ajen en Ria dankbaar voor hun hartelijkheid.
  We nodigen hen graag in 2018 uit voor een fijne zeiltocht!
  Petra en Olaf Oosterman
  Live Your Dream Foundation

 33. Op 30 Mei 2017 is een Binar 5 Standkachel ingebouwd en alles is volgens offerte prima uitgevoerd. Hij werkt ook prima. Ook andere reparaties zijn zorgvuldig en deskundig uitgevoerd. Kortom VENO Yachting is een bedrijf om aan mee in zee te gaan!!!!

 34. De sevice die Dhr.Bruintjes geeft is geweldig!!! Ik kocht in Mei 2016 een kachel (4 d) en ik ben er nu dik tevreden mee.
  Ik moet zeggen dat Dhr. Bruintjes of de Firma echt achter zijn produkt staat, waar vindt je dat nog? Nou bij Dhr. Bruintjes!!!

 35. In december een planar 2kw gekocht kan maar 1 ding zeggen wat een top apparaat. werkelijk plug and play. De service van arjan is ook super heb je een vraag of wat dan ook hij staat voor je klaar, altijd vriendelijk.

  aanrader voor iedereen, wat ik bij iedereen ook doe die een kachel wil hebben. top ga zo door.

 36. Vorig jaar op boot holland de Planar 44d gekocht.
  De inbouw heb ik zelf gedaan. Super handig dat de aansluitingen en bevestigingsbouten passen in de steun van een eberspacher.
  De kachel werkt super. Het opstarten duurt iets langer als de concurrenten, maar de prestaties zijn prima.
  Vooral fijn vind ik de temperatuur regeling. Gewoon de gewenste temperatuur instellen en voortaan bij elke opstart gaat de kachel de ruimte op die temperatuur brengen.
  Het bevalt zo goed dat we dit kaar bij Veno op Boot-Holland de waterverwarmer gekocht hebben.

 37. Dez. 2016 4 KW gekauft . Gerät ist super *** sehr leise hohe heizleistung. Die isolierten Schläuche sind auch unbedingt einzubauen – kein Wärmeverlust – wie bei herkömmlichen
  Flexschläuchen .
  Service von Arjan ist perfekt und schnell .
  Sehr empfehlenswert ***
  VIELEN DANK!!! …..die nächste Heizung für Camper kommt auch aus Zwartewater
  Beste Groetjes Jochen

 38. Ik heb de planar 4kw gekocht in november en hem afgelopen week ingebouwd.
  En ik kan alleen maar zeggen dit is een uitkomst hij is stil de branstof pomp hoor je bijna niet en het display is makkelijk te bedienen. En de familie Bruintjes alleraardigst kom binnen en willen jullie koffie. Kortom een top kachel en topmensen.
  Groetjes Danny

 39. Dit voorjaar (2016) een 4 kw planar in onze doerak 850AK gebouwd. Het inbouwen was niet moeilijk, maar Guus Boonstra (een doerakvriend) heeft me even geholpen met wat elektrische dingetjes. We hebben jaren zonder kachel gevaren, maar deze kachel is toch wel een ware verwennerij. Heel tevreden dus!

 40. De 2KW 12 volt geïnstalleerd en ben bij dagelijks gebruik uitermate tevreden over de werking van de kachel. Het installatiepakket was mooi compleet en support van Arjan meer dan goed!

 41. In juni zelf de Planar 4 kw ingebouwd, is prima verlopen. Getest en in de vakantie 2 keer gebruikt. Heerlijk warm, een aanrader.
  Arjan, bedankt voor de service en uitleg.

 42. Ook wij hebben de planar 44D-12-Gp kachel aangeschaft in mei 2016. Wy kregen een zeer heldere uitleg voor de inbouw. Onze boot van 10 meter word heerlijk warm. Een aanrader voor iedere boot bezitter!!!!

 43. Inbouw Planar 44 kw 4 12V,Correcte afspraak en goed overleg . Compliment voor Erik, voor de nette- en schone inbouw.

 44. Eerste ervaring in de praktijk met deze kachel is zeer positief. En dat voor die prijs. :p

 45. Planar kachel 44 D 4 KW 12 V . Wij zijn zeer tevreden. Uitstekende service. Alles vlot en netjes geleverd. De kachel is een echte aanwinst voor onze boot . Prijs /Prestatie eenzame klasse.

  Aanrader voor alle boot bezitters . Pia en Bas Buhl

Plaats een nieuw bericht in Veno Heating Systems Gastenboek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring